Рубрика Отдых / Пост "Львів — місце, де збуваються мрії"

Львів — місце, де збуваються мрії

11 Дек 2012

Що цікавого можна побачити в одному з найстаріших міст в Європі? Більшість відвідувачів, які приїжджають до Львова по справах, крім готелів Львова нічого не бачать. Мовляв, немає часу. Але є речі, які можна побачити, приктично не тратячи навіть години, особлибо, якщо Ви зупинились в центральній частині міста.

Для прикладу виберемо зимову пору року. Уявіть собі: вечір, усі справи вже вирішені, хочеться відпочити і навіть не встигаєш нічого побачити, хоч вперше відвідав Львів. Що в такому випадку робити? Тепло одягаєтесь, відключаєте телефон, і виходите прямо на проспект Свободи. А там… Під ногами скрипить сніг, всі вулиці білі-білі, на деревах виблискують лампочки і промені переливються багатьма кольорами, над жовтими ліхтарями крутиться лапатий сніг, вітрини старовинних будинків освічують вулиці і манять своїм теплом і затишком, десь чути звук скрипки, а десь — саксофону, з будинків на Вас дивляться статуї і ніби вивчають хто Ви і звідки… Тихо і спокійно, як в казці… Місто спить, будинки дихають, а дух міста — ніби оживає і захоплює у свої тенета. Таке враження, що Ви там вічність. А дивитесь на годинник — насправді пройшло всього пів години. Зате встигли побачити так багато: всю душу цього загадкового міста.

З такими враженнями дуже добре засинати. Мають снитись хороші казкові сни. Можна собі помріяти, уявити себе на тому ж місці років чотириста тому, коли жінки ходили в пишних сукнях, чоловіки — в фраках і циліндрах, а по вулицях роз’їжджали карети і чути було тільки стукіт копит по бруківці і шум від дерев’яних коліс. І ніби в машині часу переносишся туди і повністю відчуваєш епоху, навіть на запах… Дивовижно, скільки емоцій може викликати момент, один лише влучний момент з історії Вашого життя. Незабутньо гарно, заворожуюче і магічно. Якраз це характеризує Львів, як те місто, про яке стільки говорять. Ніякий гід ні на якій екскурсії Вам того не покаже. Вивчати місто потрібно самому, попробувати його відчути, проникнутись ним. Хотіти побачити те дивовижне, що не піддається простому і звичному погляду.

І навіть коли Ви повернетесь додому, провівши на вулицях Львова всього пів години, Вам буде що згадати і про що розказати близьким. Атмосфера — це якраз те, що залишається в пам’яті на дуже довго, навіть на все життя. Шкода втратити такі моменти. Без них життя не повноцінне і обмежене. Потрібно вміти помічати все хороше і цікаве, звертати увагу на дрібниці і нюанси. Все в Ваших руках.

Оцените статью в своем блоге

Оставьте отзыв: