Рубрика Выбор бытовой техники / Пост "Термінали збору даних загального призначення"

Термінали збору даних загального призначення

6 Дек 2018

terminali-sbora-dannih

Термінали збору даних загального призначення – спеціалізовані пристрої портативного типу, які створені для досить швидкого збору інформації про продукцію та передачу бази даних засобами визначених каналів зв’язку (через Bluetooth, точку доступу Wi-Fi, інфрачервоний порт та ін.) Завдяки наявності вбудованій пам’яті та сканера штрих- коду, термінал для автоматизації складу зберігає зчитану інформацію про продукт для передачі її на комп’ютер за допомогою різних інтерфейсів.

Термінали збору даних застосовуються:

— при проведенні інвентаризації складу

— у випадку здійснення численних операцій в складському господарстві

— при здійсненні мобільної торгівлі

— при наданні послуг з виїздом (кур’єрська доставка та ін.)

ТЗД мають певні можливості, рівень яких визначається безпосередньо програмним забезпеченням пристрою. Придбати потрібний пристрій можливо лише знаючи специфіку роботи підприємства.

Можливості ТДЗ для складу з обліку товару (режим «приймання» і режим «відвантаження» відповідно):

— приймання (відвантаження) продукції за допомогою сканування її штрих-кодів (за товарно-транспортними накладними);

— створення необхідних накладних на терміналі;

— відображення фактичної кількості товару;

— фіксування розбіжностей;

— підтримка роботи з продукцією без штрих-коду;

— підтримання роботи з продукцією в різних видах пакування

Термінал для автоматизації складу відомий наступними можливостями з проведення інвентаризації (в режимі «переоблік»):

— переоблік продукції шляхом пошуку її коду або штрих-коду;

— робота з вагою та кількістю товару (вага та кількість встановлюється за допомогою використання штрих-кодів);

— підтримання роботи з продукцією в різних видах пакування.

Термінали збору даних промислового класу

Термінали збору даних промислового призначення (ТЗД) – це прилади, що набувають все більшого застосування і поширення в різних галузях господарської діяльності. Важко собі уявити великі промислові підприємства, сортувальні вузли, склади, бази і супермаркети, в діяльності яких не застосовують ці портативні персональні комп’ютери. Використання ТЗД дозволяє оптимізувати роботу персоналу, максимально автоматизувати процеси обліку та контролю товарів та вантажу, що переміщується, формування замовлень, а також проведення інвентаризації майна.

Галузі застосування ТЗД постійно розширюються. Їх використовують вже в галузі охорони здоров’я, готельному бізнесі, автомобільному транспорті та ін. Враховуючи це, модернізуються пристрої, вдосконалюються їхні технічні характеристики та функціональні можливості. Все більше коло підприємств, що спеціалізуються в галузі логістики, втілюють в робочий процес термінали збору даних промислового призначення, що дозволяють відмовитися від застосування більш простих моделей, що обмежують діапазон діяльності оператора та бази даних. Промислові термінали мають високий ступінь захисту (рівень ІР) від ударів при падінні, можуть працювати в умовах низьких, а також високих температур, при наявності агресивного середовища.

Надійно працюють в закритих приміщеннях, а також на відкритих місяцях. Обладнання окремих моделей рукояткою у формі пістолету, значно підвищує зручність їх використання при сканування штрих-коду у великих кількостях. Сучасні ТЗД для складу об’єднують в собі багатофункціональний сканер штрих-коду та міні комп’ютер. Вони мають розширені можливості вводу даних шляхом використання сканеру штрих-коду, зчитувача RFID-міток або ручного введення, а також оперативного обміну інформацією з віддаленою системою обліку та її фіксацією в пам’яті приладу. Багато які термінали останніх поколінь можуть програмуватися індивідуально, з врахуванням специфіки діяльності об’єкта та поставлених для аналізу та обліку завдань.

Провідні світові компанії, що здійснюють свій бізнес в галузі сучасних технологій та обчислювальної техніки, активно беруть участь в розробках та вдосконаленні терміналів, що виробляються. Термінал збору даних Motorola випускається в повній відповідності до вимог. Що встановлюються до ТЗД промислового класу. Він відрізняється надійним міцним корпусом, високим рівнем пиле- та вологозахисту, потужним процесором, кольоровою матрицею, що відображає до 64 тисяч кольорових відтінків. Такий термінал для автоматизації обліку складу забезпечує можливість його використання при значеннях температури від -40˚ до +70˚ за Цельсієм, він обладнаний гучномовцем та мікрофоном, світлодіодним та звуковим сигналами.

Термінал Motorola використовує операційну систему Microsoft, з можливістю використання USB 1.1, Wi-Fi та Blutooth, а також «хост – клієнт» full-speed інтерфейсів, має великий обсяг оперативної пам’яті та слот, що дозволяє використання micro SD карти розміром до 32 ГБ.

Після прийняття рішення щодо придбання для конкретного об’єкту терміналу для збору даних Motorola, вам залишається лише знайти принтер, що буде оптимальним для Вас за технічними характеристиками та вартості. Багато підприємців, добре розуміючи, безумовну перевагу комп’ютерного централізованого обліку та фіксації переміщення товару, вирішують придбати ТЗД.

Оцените статью в своем блоге

Комментариев нет.