Рубрика Познавательное / Пост "Розбираємо ключові питання: різниця мінітрактора та мототрактора"

Розбираємо ключові питання: різниця мінітрактора та мототрактора

27 Мар 2019

mini-tractorМінітрактори та мототрактори — популярна техніка серед українських фермерів. Їх використовують не тільки для сільського господарства, а й у комунальній та будівельній сферах. Проте багато новачків не до кінця розуміють різницю між цими дуже схожими одна на одну машинами. І ті, і другі представлені в широкому асортименті у магазині http://agrotechnika.com.ua.

На перший погляд здається, що кардинальних відмінностей між двома видами техніки немає, але це помилкова думка. У тексті нижче спробуємо порівняти мінітрактор та мототрактор, щоб виявити різницю і розібратись, яку техніку краще взяти для власного господарства.

Чим відрізняється мінітрактор від мототрактора?

Мінітрактор — по суті той же самий звичайний трактор тільки малого розміру. Це ніяк не впливає на його функціональність, тому що він виконує ті ж самі задачі, тільки у меншому масштабі.

Зазвичай потужність мінітрактора становить 20-50 к.с. Цього показника вистачить для багатьох аграрних робіт. Така машина комплектується бензиновим або дизельним двигуном з великою продуктивністю.

Виробники мінітракторі оснащують такими базовими опціями:

  • повноцінною навісною системою;

  • комфортним водійським кріслом;

  • потужними фарами;

  • дзеркалами заднього виду;

  • зручною кабіною.

Якщо мінітрактор — це зменшена версія великої машини, то мототрактор з’явився завдяки мотоблоку. Умільці перетворили його на самохідну техніку, а потім багато виробників взяли цю ідею та поставили на конвеєр.

Основні відмінності

Двигун. Мототрактор має одноциліндровий двигун потужність якого досягає 20 к.с. На відміну від міні, мотор у в них розташовані трохи далі від водія.

  • Габарити. Мінітрактор трохи більший за мототраткор;

  • Робоча площа. Мінітрактор дозволяє обробляти більшу ділянку;

  • Навіска. Завдяки потужній гідравлічній системі, мінітрактор можна обладнати широким спектром навіски, що значно збільшує його функціональність

  • Ціна. Вартість мототрактора помітно нижче.

Що обрати?

Не можна казати, що один вид техніки гірше за інший. Вони просто створені для різних задач. Яку машину вибрати — діло кожного, але в першу чергу треба звернути увагу на характеристики площі, де буде використовуватись техніка.

Ділянка, яку обробляє мототрактор менше, але це не є мінусом, тому що він розрахований саме на таку площу. В ідеалі його треба використовувати для поля не більше 10 га, але зі складним рельєфом. Легка конструкція дозволяє йому маневрувати на пагорбах та низинах.

Для більш об’ємної роботи, краще переплатити за мінітрактор. Окрім того, існують моделі з вже встановленою кабіною, що дозволяє комфортно працювати в холодну погоду.

зволяє комфортно працювати в холодну погоду.

Оцените статью в своем блоге

Комментариев нет.