Рубрика Строительство и ремонт / Пост "Камінь, цегла, бетон: з чого будуватися"

Камінь, цегла, бетон: з чого будуватися

24 Сен 2020

kaminВибір матеріалів для будівництва котеджів досить широкий. Це і давно відома цегла різних типів, класичний бетон, дерево, пінобетон.

Найвідомішим матеріалом для монтажу стін житлових будівель є камінь, в тому числі штучний, такий як цегла і бетон. Вони відрізняються міцністю і довговічністю, що є їх основною властивістю як будівельного матеріалу. Кам’яний котедж має термін експлуатації набагато довше, ніж будинок з дерев’яних матеріалів, при цьому його експлуатаційні якості з часом майже не погіршуються.

Але у кам’яних будинків є один, головний їх недолік — підвищена теплопровідність стін, в порівнянні з дерев’яними. Тому стіни з каменю завжди мають дуже велику товщину, яка гарантує збереження тепла в ньому, необхідного для комфортного проживання. Це збільшує вартість будинку, збільшує також загальну площу будівлі, призводить до необхідності закладки важкого монолітного фундаменту. У свою чергу, велика витрата матеріалів призводить до подорожчання будівлі і до збільшення термінів його будівництва. Також суттєво збільшуються і витрати на спецтехніку, бо матеріал важкий. Міні-навантажувачем чи маніпулятором тут не обійтися, знадобляться послуги оренди крана https://alef-stroy.com/uk/poslugy/poslugy-avtokrana

Позитивною властивістю цегли та каменю є вогнестійкість, цей матеріал абсолютно не горючий, якщо трапиться пожежа, цей будматеріал не руйнується, а лише втрачає частину своєї міцності. Ця його властивість часто є вирішальною при виборі цегли як матеріалу для зведення котеджу.

Перевагою кам’яних котеджів є і можливість обробляти їх стіни безліччю різних способів. Матеріалом для цього може бути облицювальна плитка, штукатурка, облицювальна цегла тощо.

Кам’яні будинки відрізняються різноманітністю архітектурних форм. Цей матеріал дозволяє будувати їх, надаючи кожному унікальний зовнішній вигляд. Ще одним різновидом штучного каменю, більш сучасним, є пінобетон. Цей матеріал також досить популярний серед забудовників, завдяки своїм технічним і експлуатаційним властивостям. Маючи порожнисту внутрішню структуру, пінобетон має теплопровідність нижче, ніж у цегли, що дозволяє при спорудженні будинку заощадити на утеплювальних матеріалах і на товщині несучих стін. До того ж пінобетон має хороші паропропускні властивості, що дозволяє будівлям з нього «дихати», не дозволяючи надлишкам вологи утворювати на внутрішній поверхні стін конденсат, що призводить до передчасного псування обробки.

Оцените статью в своем блоге

Комментариев нет.