Рубрика Кухня / Пост "Як обрати якісну розчинну каву"

Як обрати якісну розчинну каву

29 Сен 2021

kofeРозпочати день з чашки кави полюбляє багато українців. Цей щоденний ритуал має свої особливості в кожного споживача – хтось любить натуральний напій, а хтось – розчинний, приготований похапцем. Але як би хотілося, щоб цей ритуал ніщо не псувало. Для цього потрібно навчитися обирати якісну каву, особливо якщо мова йде про розчинну.

Справа в тому, що натуральна кава не може бути поганою в принципі. Так, вона може гірчити, якщо це робуста, особливо пересмажена. Але розчинний продукт не завжди відповідає стандартам якості, а отже, потребує детального аналізу ще до покупки. Як зробити мудрий вибір? У цьому допоможе наша стаття, а також пошук в інтернет-магазинах (приміром, відмінну якість та низькі ціни на розчинну каву ви знайдете за посиланням).

Упаковка

По суті, пакування розчинної кави є першим, на що ми звертаємо увагу. Чи це незначний чинник? Навряд. Бо вона має бути герметичною і якісною, тобто не пропускати кисень і вологу. Найякіснішими матеріалами можна вважати скло і метал, однак вони досить дорогі. Щільний фольгований папір у цілому підходить, але звертайте увагу на цілісність упаковки. Найгіршим матеріалом є пластик – він дає неприємний запах і присмак.

Загальні відомості

Якщо вам доводилось купувати порошкову розчинну каву, то цілком імовірно, що вона не сподобалась і довелося її викинути. Це зрозуміло, бо порошковий вид найдешевший і втрачає чимало корисних властивостей зерен при обробці. Звичайно, при створенні такої кави використовують робусту, але велике значення також має спосіб створення і чесність виробника.

Розчинна кава також буває гранульованою та сублімованою. Саме останній вид найбільш якісний і заслуговує уваги гурманів. Вона виготовляється за допомогою методу сухої заморозки (шукайте позначку “freeze dried”), що дозволяє зберегти більшу частину корисних властивостей кави.

Також корисно знати, що якісна кава має наступні особливості:

  • Якщо йдеться про сублімований вид, то в ньому не має бути багато “пороху”, тобто подрібнених частинок. Якщо вони є, технологія виробництва була порушена.
  • Колір гранул не має бути тьмяним чи надто темним. Яскравий світло-коричневий – оптимальний варіант.
  • Відсутність домішок, особливо білих вкраплень невідомого походження. Добре, якщо упаковка прозора і дозволяє роздивитись їх. Домішки у вигляді цикорія або злаків не є великою проблемою – просто така суміш має бути дешевшою.
  • Натуральне походження. Ви можете здивуватись, але синтетичною кава буває, особливо якщо вона походить з Китаю.

Як тестувати якість кави вдома

Якщо продукт уже придбано, можна провести невеличкий тест, аби вирішити, чи купувати його наступного разу. Візміть щіпку порошку або гранул, киньте в склянку і залийте холодною водою. Якісна кава легко розчиняється, а от якщо присутні домішки, вони осідають на дні. Крім того, спробуйте напій без додавання цукру, молока чи вершків. Якщо він не викличе відрази, якість кави добра.

Кілька корисних порад

І на завершення – кілька корисних порад від фахівців:

  • Якщо здоров`я вам дороге, не женіться за найнижчою ціною.
  • Змиріться, що в більшості випадків розчинна кава – це робуста. Арабіка просто дуже дорога для виробництва і через низький вміст кофеїну неефективна.
  • Зберігайте каву правильно – подалі від продуктів, що мають сильний запах, оскільки вона здатна швидко його увібрати.

Отже, такі чинники вам допоможуть при віборі. Будьте уважні!

Оцените статью в своем блоге

Комментариев нет.