Рубрика Выбор бытовой техники / Познавательное / Пост "Відеонагляд на дачі"

Відеонагляд на дачі

20 Дек 2015

videonabludenieСистеми відеоспостереження для дачі за своїм призначенням варто поділити на дві основні групи:

1. Встановлені з метою фіксації подій, що відбуваються на дачі і їх подальшого аналізу.

2. Встановлення для охоронної функції, тобто можливості оперативного реагування на певні події.

Перший варіант дозволяє, наприклад, з’ясувати хто ж крадій вашого урожаю, або хто чинить небажані для вас дії на вашій ділянці. Ефективність такої системи безперечна, якщо існує можливість впізнання підозрюваної особи. Це може бути сусід по дачі або знайома правоохоронним органам, що займаються перевіркою вашої заявки, особистість.

В другому випадку слід використовувати віддалений доступ. Проте варто пам’ятати, що час реагування на тривожну ситуацію повинен дозволяти застати зловмисника на місці злочину — це очевидно. Крім того, тут є свої особливості.

Незалежно від того, який варіант для установки ви оберете, мінімальний комплект обладнання повинен бути наступним:

Відеокамери. Їх кількість визначається конфігурацією дачної ділянки, плануванням будинку, виходячи з чого визначаються необхідні зони огляду.

Тип камери відеоспостереження для дачі, порядок її вибору нічим не відрізняються від інших. Варто лише зауважити, що слід вжити заходів проти умисного пошкодження Вашої системи третіми особами. Вони можуть полягати в установці відеокамер та інших пристроїв в недоступних місцях або у використанні прихованого монтажу.

Наступним пристроєм є спеціалізований відеореєстратор, зараз на ринку представлена велика кількість моделей, можливості яких здійснити будь-яку за складністю конфігурацію.

Прокладку з’єднувальних ліній і підключення камер теж краще зробити непомітно.

Безумовно, можна купити готовий комплект обладнання для дачі, однак варто переконатися, що до його складу входить все необхідне. Крім того слід передбачити стійку роботу системи в темний час доби. Для цього існують пристрої інфрачервоного підсвічування.

Є відеокамери із вбудованим підсвічуванням і пристрої ІЧ підсвічування, виконані окремим блоком. Останні здатні забезпечити більшу дальність дії, але, відповідно, ціна їх є вищою.

В цілому, встановлення відеоспостереження на дачі принципово не відрізняється від інших об’єктів і особливої складності не представляє. Головне — правильно сформулювати вимоги до неї, щоб підібравши відповідне обладнання.

Оцените статью в своем блоге

Комментариев нет.