Рубрика Одежда / Пост "Жіночі балетки: від Одрі Хепберн до сучасності"

Жіночі балетки: від Одрі Хепберн до сучасності

22 Мар 2016

baletkiЗдається, не можливо уявити жіночий гардероб без таких зручних і вишуканих балеток. Вони пасують практично під будь-який одяг – від повсякденних джинсових брюк до вузеньких чорних суконь в стриманому класичному стилі. Таке взуття підходить для літа, осені і весни. Воно не тільки лишається для жінки зручним аксесуаром, але і прикрасою образу в цілому.

Не дивлячись на таку назву, балетки не мають прямого відношення до занять балетом. Хоча вони і роблять ніжку такою ж тонкою і легкою, як у професійних балерин. Праобразом балеток є європейське взуття з ХVI століття. Тоді його носили представники знаті, в тому числі – і мужчини. У ХVIІ красуня Катаріна Медичі прикрасила звичні балетки невеличким підбором. Саме вона була прикладом стилю і краси для тисяч жінок у всьому світі і з її легкої руки таке взуття увійшло в наше життя.

Перші балетки, які вийшли під дизайнерським брендом – це роботи чоботаря із Нью-Йорку Сальваторе Капуціо. Він поєднав дизайн пуантів і звичайних черевиків. А в 1949-му році вони вперше з’явилися на обкладинці модного журналу – американського Vogue. З часом такому взуттю віддавали перевагу так знаменитості, як Бриджит Бардо і Роза Репетто. Тендітна і чарівлива Одрі Хепберн мелькала тонкими ніжками в балетках на зйомках фільму «Миле личко». Купити жіночі балетки стало основною ціллю американських і європейських модниць.

Сьогодні балетки прикрашають ступні ледь не кожної жінки. Воно і не дивно: таке взуття – надзручне. При всій комфортності воно не втрачає естетичної цінності. Балетки прикрашають пряжками и дорогоцінними камінцями, розписами, штучними квітами, навіть мереживом із тонкої тканини. Підошва балеток, частіше всього, не має підборів. Вона абсолютно плоска и міцна. Проте в магазині «Легкі Кроки» Ви завжди зможете найти цікаву модель з невеличким каблучком різної форми. Тут є ретро-балетки в стилі фокстроту 20-х років минулого століття, зручні моделі в стилі «диско» з лакованими чи блискучими сріблястими поверхнями, тощо.

Також варто звернути увагу на моделі із замші. Всі вони створені з якісних і практичних матеріалів, які не втрачають з часом насиченого кольору і форми. Замшеві балетки мають різний дизайн і форму. Прихильники класики зможуть знати лаконічні туфлі зі шкіри и замші будь-якого відтінку. Е моделі в стилі тапочків з далеких 80-х. Не обходиться і без варіантів з відкритою п’яткою. А для відвертих оригіналів можна підібрати балетки з асиметричними перекладинами і незвичними прикрасами.

Оцените статью в своем блоге

Комментариев нет.