Рубрика Огород и растения / Пост "Вирощування зерна: основні проблеми фермера"

Вирощування зерна: основні проблеми фермера

11 Янв 2019

virashivanie-zernaЗерно залишається найбільш рентабельною культурою для успішного агробізнесу. Однак останнім часом українські (і не тільки) фермери зіткнулися з низкою проблем, так чи інакше, пов’язаних з вирощуванням зернових.

Вирощування зерна: основні проблеми фермера

Попереджений значить озброєний? Ну що ж, тоді поспішаємо вас попередити про найпоширеніші фермерських труднощі в прийдешньому 2018 році.

Успішне ведення господарства на фермі, незалежно від її масштабів, вимагає великих тимчасових і фізичних витрат. Також, завжди слід враховувати, що управління повинне здійснюватися таким чином, щоб надавати фермеру можливість отримувати максимальний прибуток.

Для власників невеликих фермерських господарств, які стикаються з вищезгаданими завданнями, міні трактори https://motokosmos.com.ua/minitraktory можуть стати незамінним помічником.

ЗМІНА КЛІМАТУ

Мабуть, сама неминуча і непоправна проблема сучасного фермера пов’язана з безпосередніми метаморфозами самої природи. Посушливі періоди, що змінюються різкими сезонними погодними перепадами, теплі осені — все це згубно впливає на процес вирощування зерна.

Наприклад, багато хто відзначає недолік вологи в посівний період. Звичайно, його можна компенсувати місцевим зрошенням, але про який прибуток тоді йдеться?

ГРИБНІ ЗАХВОРЮВАННЯ

Також велику небезпеку для посівних культур представляють різні захворювання, такі як бура і стеблова іржа, септореоз, борошниста роса, фузаріоз та ін.

В цьому випадку захищати зерно слід перед посівом: первинна обробка врятує від раннього розвитку захворювання. У вегетативний період знадобиться використання фунгіцидів і інсектицидів.

Укрупнення ГОСПОДАРСТВ

Здавалося б, велике господарство — не проблема, а навпаки — перевага. Однак великі посіви не завжди вдається вчасно і рівномірно обробити, що призводить до зниження врожайності і якості продукту в результаті.
У зв’язку з цим власники невеликих приватних господарств з міні-тракторів на озброєнні мають більше шансів розвинути власний агробізнес.
Знаючи «ворога» (проблему) в обличчя, ви зможете ефективно впоратися з усіма труднощами, отримавши в результаті великий урожай, а головне, якісне зерно для подальшого використання в харчовій промисловості.

В Україні вже посіяли 26% ранііх зернових

Найбільш придатними є:

1)Полтавська область;

2)Вінницька область;

3)Хмельницька область;

4)Черкаська область;

5)Тернопільська область;

6)Сумська область.

Великий вибір агротехніки тут

Оцените статью в своем блоге

Комментариев нет.