Рубрика Мобильная связь / Пост "Redmi 9C з NFC огляд: помірно швидкий, але витривалий"

Redmi 9C з NFC огляд: помірно швидкий, але витривалий

12 Мар 2021

xiaomiОглядаємо Xiaomi Redmi 9C, який в цілому вартує своїх грошей, але вже не безкомпромісна заявка на успіх. Доречi кращi флагманськi смартфони вiд Xiaomi за низькими цiнами можна придбати тут Xiaomi Mi 10.

Сьогодні Redmi 9C огляд і з’ясовуємо наскільки вдалим вийшов бюджетник. Лінійку смартфонів Redmi компанія Xiaomi вивела на ринок в 2013 році, з тих пір її представники робили продажу компанії. Звичайні Redmi — це найдоступніші пристрою бренду, а Redmi Note — добротний середній клас для тих, хто не проти заплатити більше. І начебто компанія «може в бюджетники», але від одноманітності моделей вже нудить.

До плеяди «конвеєрних» приєднався Redmi 9C, який недостатньо крутий по більшості характеристик, а головна його перевага полягає в тому, що «ось за такою ціною і з таким набором якостей конкурентів трохи». А ще запропонували NFC — риса для подібних апаратів рідкісна. Фокус з невисокою ціною вже звичний у виконанні Xiaomi, але чи не виявилося тепер занадто багато вад, які вже не окупить і низький прайс?

Добротний пластик і нудний вигляд

Зовні Redmi 9C оформлений аскетично, але актуально. Природно, зі знижкою на статус і вартість пристрою. Якимись дизайнерськими хитрощі похвалитися Redmi 9C не може. Це невиразний, з утилітарним виглядом гаджет.

Рамки навколо дисплея звели до мінімуму настільки, наскільки це можливо у випадку з недорогим апаратом. Тому маємо солідний підборіддя, який видає в Redmi 9C його приналежність до бюджетникам. Ясна річ, що до оформлення селф-модуля підійшли стандартно — сховали в крапельці-вирізі. Сам корпус і межі з матового пластика, суб’єктивно пристрій виглядає як дешева мильниця. Спроба облагородити — текстурированная «спинка».

На тильній стороні Redmi 9C NFC встановили сканер відбитків пальців і основну камеру з двома датчиками зображення і світлодіодним спалахом. Дактилоскопічний датчик — старий добрий ємнісний сенсор, що спрацьовує швидко з мінімальним відсотком збоїв. При бажанні можна розблокувати смартфон тільки глянувши на нього — функція Face Unlock числиться серед Redmi 9C характеристик. Але це не найнадійніший спосіб, і працює він не так вже спритно, як хотілося б. Лише знайте, що опція така запропонована.

Окреме «спасибі» виробнику за роз’єм microUSB. Мабуть, компанія вирішила, що новий бюджетник не доріс до більш актуального роз’єму. Хоча давно пора відмовитися від його використання і почати масово встановлювати USB Type-C. Поскаржитись також хочеться на розміри і вагу. Габарити Xiaomi Redmi 9C склали 164,9х77,07х9 мм і він важкуватий — 196 грам. Через вагу спочатку тримати смартфон в руці не дуже комфортно, але з часом звикаєш. Користуватися вільно Redmi 9C однією рукою навряд чи у кого вийде, дотягнутися до кутів 6,53-дюймового екрану складно. Але це даність сучасних пристроїв, які вимагають двох рук в більшості сценаріїв.

Приємна особливість Redmi 9C — лоток для двох SIM-карт і однієї карти microSD роздільний. Складно зрозуміти, чому в бюджетників таке рішення можна застосувати, а ось у флагмани немає, змушуючи терпіти тяготи позбавлення переваги у вигляді розширення внутрішнього сховища. Логіка управління традиційна для пристроїв Xiaomi: навігаційні клавіші віртуальні, а на корпусі розташовані тільки механічна клавіша включення і гойдалка регулювання гучності.

Економія «на сірниках» простежується в тому, що в комплекті не йде силіконовий чохол. У сам комплект поставки крім Xiaomi Redmi 9C входить кабель, зарядний адаптер на 10 Вт, скріпка для вилучення лотка з сімки і документація.

Дисплей і звук

Природно, що, коли мова заходить про бюджетний устрій очікувати тут OLED-матрицю не варто. Серед характеристик Redmi 9C заявлений IPS-екран яскравістю 400кд / м2, що для бюджетника гідно. Діагональ дисплея 6,53 дюйма. Люблять виробники увіткнути в бюджетник екран побільше. Дозвіл склало 1600х720 пікселів і співвідношення сторін 20: 9. Якщо поставити собі за мету, то можна розрізнити пікселізація неозброєним оком на шрифтах, а ось кути огляду хороші.

На сонці користуватися Redmi 9C можна, але назвати комфортною роботу з ним при яскравому сонячному світлі складно. Картинка блякне і зберегти кольоровість не виходить. Матриця схильна до відблисків і потрібно розуміти, що для своєї цінової категорії панель видає нормальну яскравість. Але варто бути готовим прикрити екран Xiaomi Redmi 9C долонею, щоб зручніше було щось прочитати на екрані в яскравий сонячний день.

Оцените статью в своем блоге

Комментариев нет.